Shromáždili jsme pro Vás 10 rad, jak na zdravé vaření
- VYRÁBĚJTE SI DOMÁCÍ DIP
Takové, které se budou hodit ke krekrům nebo zeleninovým tyčinkám, uvidíte, že jsou mnohem zdravější než ty z obchodů.
Vyzkoušejte třeba jogurt se strouhanou okurkou, nebo pomixujte cizrnu s jogurtem,
kmínem a citronovou šťávou, či pomixujte fazole Cannellini s trochou česneku a citronové šťávy a s čerstvými tymiánovými lístečky.


- VYZKOUŠEJTE ŘECKOU ALTERNATIVU
Pokud máte rádi šlehačku, pokuste se snížit nasycené tuky, a to tak, že smícháte nízkotučný jogurt s řeckým jogurtem, který obsahuje snížený tuk.
- MÉNĚ JE VÍCE
Zeleninu, kterou bude chtít napařit napařujte s co nejmenším množstvím vody, Uchováte tak v zelenině všechny potřebné živiny.
Zkuste použít tyto napařovací pouzdra do mikrovlnky od společnosti Lékué.


- PŘEJDĚTE NA CELOZRNNÉ
Je to velmi snadné, nahraďte obyčejnou rýži tou celozrnnou. To stejné udělejte s chlebem i moukou u všech Vašich receptů, zvýšíte tím vlákninu ve svém jídelníčku.
- TRIK NA HAMBURGERY
Přidejte jednu lžíci ovesných vloček a půl lžíce vody na každých 100 g mletého masa při přípravě hamburgerů a masových kuliček. Nejen, že to zlepšuje texturu, ale i zvyšuje obsah vlákniny.
Nebo vyzkoušejte jednoduchý zeleninový hamburger s touto sadou pomocníků značky Lékué.


- OPRAŽTE JE!
Celá semínka, jako například kmín, před nadrcením v hmoždíři rozdrťte, získáte tím z nich ještě lepší chuť.
- TO NEJLEPŠÍ JE VŽDY DOMÁCÍ
Snažte se nekupovat nic, co byste si mohli snadno připravit doma, jako například muffiny, sušenky nebo i omáčky na těstoviny.


- TA SPRÁVNÁ NEPŘILNAVÁ PÁNEV
Pořiďte si dobrou, nepřilnavou pánev, nebudete tak muset používat olej či jen opravdu malé množství.
Pokud bychom Vám mohli poradit nepřilnavou pánev pro zdravé vaření, jistě nakoukněte na některé z pánví GreenPan, díky jejichž speciálnímu povrchu Thermolon se Vám bude zdravě vařit jedna báseň.
Pokud byste však potřebovali přece jenom použít pár kapek oleje, ať už na pánev nebo jen na salát, jistě se Vám k tomu bude dokonale hodit rozprašovač na olej.


- AL DENTE JE DOBRÁ CESTA
Vyhněte se nadměrnému převaření těstovin. Těstoviny uvařené al dente totiž obsahují menší glykemický index, což udržuje stabilní hladinu cukru v těle a pomáhá zůstat déle plnější.
- S FAZOLEMI JE TO LEPŠÍ
Cannellini nebo máslové fazole, oba typy jsou skvělou alternativou vlákniny k bramborové kaši. Propláchněte konzervované fazole, pokapejte olivovým olejem a doplňte čerstvě nasekanou petrželkou a před podáváním zahřejte.