Pojďme si spolu připravit skvostnou snídani, kterou budou milovat nejen děti, ale zapráší se u nich i u dospěláků.

CO BUDEME POTŘEBOVAT:
- 1 ½ hrnku hladké mouky
- 2 polévkové lžíce cukru
- 2 ½ čajové lžičky prášku do pečiva
- ½ čajové lžičky soli
- 1 malý přezrálý banán, pokud je hnědější tím lépe
- 2 velká vejce
- 1 hrnek + 2 lžíce mléka
- ½ čajové lžičky vanilkového extraktu
- 3 lžíce rozpuštěného másla
JAK BUDEME POSTUPOVAT:
V misce si promícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva a solí.
Mezitím si v menší misce připravíme směs s banánem. Ten si rozmačkáme vidličkou, dokud nebude zcela hladký. Přidáme k němu vejce, mléko, vanilkový extrakt a důkladně šleháme, dokud není vše dobře promíchané.
Banánovou směs a rozpuštěné máslo nalijeme do směsi s moukou. Těsto jemně rozmícháváme stěrkou, avšak opatrně, abychom jej nepřešlehali, bylo by poté tuhé a hrudkovité
Těsto na lívanečky máme připraveno a můžeme začít smažit.
Pro hezký efekt můžeme použít Nordic Ware pánev se smajlíky. Buďme hraví a zpestřeme si takto jednoduše nedělní snídani. Tato pánev je vyrobena z litého hliníku s nepřilnavou vrstvou, a tak se nám s ní bude hezky pracovat. Navíc lívanečky budeme mít jeden jako druhý.
Pánev jemně potřeme máslem nebo olejem a nalijeme na ni těsto.
Každý lívaneček smažíme cca 2 minuty z každé strany, musí být krásně zlatavý na pohled.
Podáváme je ještě horké. Ozdobíme nakrájenými banány, trošku pocukrujeme a zalijeme javorovým sirupem.

NÁŠ TIP:
Lívanečky si můžeme předpřipravit i do mrazáku, kde vydrží až 3 měsíce. Po usmažení je necháme úplně vychladnout. Při balení je proložíme pečícím papírem a zabalíme do potravinářské folie. Nebo použijeme sáčky na mražené potraviny.
Pokud si je budeme chtít vychutnat, stačí je rozehřát v mikrovlnce nebo je dát do rozehřáté trouby cca na 8 minut.