V dnešní době je nabídka nejrůznějších forem na koláče a dorty opravdu pestrá. Jak ale vybrat tu správnou, na co se při výběru zaměřit a jaké vlastně máme možnosti? To Vám rádi poradíme v následujícím článku.
Když si představíme dokonalý koláč určitě nemá spálené okraje nebo rozmáčenou krustu. Ačkoli se může zdát, že tomu tak není, forma, ve které koláč pečeme je skutečným faktorem dokonalého výsledku. Po jaké tedy sáhnout, až budeme mít chuť si koláč upéci?
KERAMICKÁ KLASIKA
Jednou z našich velmi oblíbených forem je keramická forma od značky Emile Henry. Vyznačuje se totiž vysokou odolností a to nejen vůči teplotním šokům. Koláč si třeba můžete připravit už předem, zmrazit a při nečekané návštěvě jej rovnou s formou vložit do trouby. Navíc formy Emile Henry vypadají na Vašem stole přímo kouzelně. Díky speciální úpravě můžete koláč ve formě rovnou porcovat, aniž byste se báli, že formu poškrábete.


INOVATIVNÍ SILIKON
Další alternativou je v poslední době velmi populární silikon. V tomto případě bychom volili silikonové formy španělské značky Lékué. Pevný platinový silikon totiž neuvolňuje žádné látky, nepřebírá pachy ani chutě a je vysoce odolný. Navíc vzhledem k nepřilnavé vrstvě Vám koláč z formy půjde krásně vyjmou, aniž byste formu museli vymazávat tukem. V nabídce je i silikonová forma s odnímatelným keramickým talířem, a tak na něm můžete koláč rovnou porcovat.


VYLADĚNÝ KOV
Z takových těch klasičtějších bychom zmínili formu na koláč s odnímatelným dnem od značky Küchenprofi. Jedná se o klasickou kovovou formu opatřenou nepřilnavým povrchem. Díky jejímu odnímatelnému dnu hravě odstraníte boční část, avšak nedoporučujeme koláč na odnímatelné části porcovat, kvůli případnému poškození nepřilnavé vrstvy.


Ať už zvolíte jakoukoliv variantu koláčové formy věříme, že radost z pečení i krásně voňavého výsledného koláče Vám zpříjemní den spolu se šálkem kávy.

