Čeká Vás rodinná návštěva nebo se chystáte na večerní posezení s přáteli? Máte rádi sýr a zároveň byste si rádi užili trochu zábavy? Přesně pro Vás jsme si připravili jednoduchý recept na Švýcarské Fondue. S tímto Emile Henry hrncem Vám příprava zabere pouze 20 minut a navíc v něm fondue budete rovnou servírovat.


CO BUDEME POTŘEBOVAT
pro 6 porcí:
- 400 g švýcarského sýra Vacherin
- 400 g švýcarského sýra Gruyère
- 400 g švýcarského sýra Appenzeller
- 750 ml suchého bílého vína
- 2 stroužky česneku
- 50 ml Kirsch
- 5 g kukuřičné mouky
- špetka muškátového oříšku
- 4 francouzské bagetky
POSTUP
Vnitřek hrnce na fondue si potřeme stroužky česneku a poté jej nakrájíme na malé kousky.
Vlijeme bílé víno a pomalu jej zahříváme dokud nezačne vařit, poté všechny tři sýry nastrouháme a za stálého míchání přidáme do hrnce, dokud se sýr úplně nerozpustí.
Necháme pár minut povařit.
Mezitím si v misce důkladně smícháme kukuřičnou mouku a Kirsch, nalijeme do hrnce se sýrem a dobře promícháme, aby se fondue hezky zahustilo.
Nastrouháme si špetku muškátového oříšku a společně se špetkou pepře přidáme do hrnce. Vše dobře promícháme.
Bagetky si nakrájíme na větší kostky. Zapálíme hořák u fondue na mírný oheň a položíme na něj připravenou nádobu s fondue.
Teď už jen namáčíme bagetky do sýra a vychutnáváme si chvíle strávené s rodinou nebo přáteli.
Přejeme Vám dobrou chuť.

