Náhradní výměnný zásobník k mlýnku ZANZIBAR.
Rozměry:
- Obsah: 18 g
Původ a historie:
- Pro Madagaskar je typické spíše pěstování zeleného pepře. Při pěstování bílého pepře je nutné nechat pepř dozrát, abychom získali velká pepřová zrnka. Gérard Vives zavedl na různých místech systém sběru nejlepších zrnek, která jsou pak máčena v čerstvé vodě, umleta, sušena na slunci a nakonec pečlivě tříděna. Tímto postupem vzniká vzácný a výjimečný bílý pepř.
Tipy a použití v gastronomii:
- Je vhodný na škeble, ústřice, bílé maso, drůbež, bílé rybí maso, vepřové a telecí maso a bílé omáčky. Výborně ochutí těstoviny, rýži, zeleninu v páře, grilovanou zeleninu, tykve, dýně, žampiony, chřest, šarlatové nebo běžné fazoly, rajčata a saláty. Doporučujeme použít ho i na dezerty obsahující pomeranče a hrušky.
O chuti:
- Bílý pepř Sikara má velmi čerstvou, zeleninovou a květinovou chuť, s dominantním mentolovým nádechem, a také náznaky chuti anýzu, citronu a eukalyptu.
Nejlepší, klasická či překvapivá kombinace:
- Krémová dýňová polévka se skořicí a grilovanými žampiony
- Kuřecí prsa s parmezánovou omáčkou
- Chřest s medovým pomerančovým krémem
Doporučené mletí:
- Jemné (3 nebo 4)
Peugeot