Náhradní výměnný zásobník k mlýnku ZANZIBAR.
Rozměry:
- Obsah: 18 g
Původ a historie:
- Tento druh pepře roste divoce a vytváří malé bobule s řapíkem. Lze jej najít v teplých a vlhkých oblastech na úpatí pohoří jihovýchodního Madagaskaru. Plazivé rostliny využívají jako oporu stromy deštného pralesa. Někdy mohou dorůst až do výšky 20 metrů a sběr pepřových zrnek je tak velmi obtížný. Zpracování divokého pepře je nelehký proces, protože pepřová zrnka obsahují hodně vody a jsou velmi křehká. Na výrobu jednoho kilogramu suchého koření je potřeba deset kilogramů čerstvých pepřových zrnek. Tento druh pepře je extrémně vzácný.
Tipy a použití v gastronomii:
- Můžete jej používat v sezónních salátech, a hodí se také k masu, zejména vepřovému a jehněčímu, ale také k bílému rybímu masu. Je vynikající k foie gras. Nejvíce vhodnou zeleninou pro dochucení tímto pepřem jsou rajčata. Je rovněž ideálním doplňkem měkkých bílých sýrů. Hodí se zejména ke kozímu a ovčímu sýru. Je vynikající do paštik, terin, kompotů, okurek a nakládané zeleniny. Nejpřekvapivější je použití v dezertech, které obsahují ovoce (meloun, jahody, třešně, jablka, hrušky) a zejména čokoládu.
O chuti:
- Jeho aroma je klasicky pepřové, ale má neobvyklý dřevitý, pryskyřičný a zemitý nádech. Obsahuje náznaky citrusů, ovoce a květin. Jeho čerstvá chuť dlouho přetrvává. Nástup pálivé chuti není prudký, ale je pronikavý a dlouho doznívá. Tento divoký pepř není tak silný jako černý nebo bílý pepř. Nehledě na překypující aromatický profi l
se jeho bobule velmi snadno používají.
Nejlepší, klasická či překvapivá kombinace:
- Marinované jehněčí plátky a salát Tabbouleh
- Foie gras s citronem a olivovým olejem
- Čerstvý kozí sýr s mangem
Doporučené mletí:
- Jemné (4 nebo 5)
Peugeot